donderdag 11 juni 2009

Hoe je chocoladecake maakt in 5 minuten!
















Zin in chocoladecake, maar heb je geen zin om een uur in de keuken te staan? Heb je geen geld om uit te geven aan kant-en-klare cake uit de dichtsbijzijnde supermarkt?
Dit is de oplossing!
chocoladecake in vijf minuutjes, te maken met spullen die het gemiddelde gezin sowieso wel in huis heeft.


ik vond dit op instructables.com, wat sowieso geweldig is voor leuke dingen die je kan doen als je verveelt enzo (:

Benodigdheden
- een magnetron (waarvan je weet hoe 'ie werkt)
- koffiemok (geen kopje, anders heb je zometeen een probleem)
- 4 eetlepels bloem
- 4 eetlepels suiker
- 2 eetlepels ongezoete cacao (dus geen nesquik ofzo)
- 1 ei
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels olie (zonnebloemolie werkt goed)
- 3 eetlepels in stukjes gebroken chocolade of eventueel iets van hagelslag of vlokken

Stap 1
Pak de mok en mix alle droge ingrediënten (bloem, suiker, cacao) door elkaar tot het een enigzins homogeen mengsel is (gelijkmatig, dus.)

Stap 2
Gooi de melk, het ei en de zonnebloemolie erbij en roer nog een keer!

Als alles goed is gegaan heb je nu een bruin, glad, stug mengsel. Het is echt belangrijk dat het gelijkmatig gemengd is.

Stap 3
Strooi de chocola of hagelslag of vlokken erbij. Tip: Voor de variatie kan je ook een in stukjes gebroken snickers, mars of iets dergelijks gebruiken!


Stap 4 - Nuke It!
Stop de mok in de magnetron en laat de verwoestende microstralen het vuile werk voor je opknappen. 2,5 minuut in een 800watt magnetron is precies goed, in een 1000watt-magnetron kun je met 2 minuutjes klaar zijn. In een magnetron met 500-700 zul je 4 tot 5 minuten nodig hebben. Raak niet in paniek als de cake een beetje boven de mok uitkomt, dit is de bedoeling! Als het goed is gaat 'ie niet ontploffen (ik ben niet verantwoordelijk voor enige schade die het interieur van je keuken oploopt door dit bescheiden recept)

Stap 5 - Dinner's served!
Misschien wel letterlijk, want het aantal calorieën in deze energiebom is ongeveer gelijk aan een volledige maaltijd (: sorry voor alle sonja-bakkeraars out there.
Laat het nog een tijdje afkoelen (het is echt napalm als het net klaar is), stort het op een schoteltje en serveer met poedersuiker en/of slagroom!

5 opmerkingen: